In januari 𝟏𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 op de Clique Reflectie collectie!

Printer Active Wear

Bij Printer Active Wear geven ze om de natuur en mens. Via verschillende initiatieven passen zij een uitgebreid MVO beleid toe. Zij staan daarom garant voor kwaliteitsvolle kleding!

Met de nieuwe kledinglijn gaan ook zij voor duurzaam, ontmoet de collectie PRINTER PRIME.

PRINTER PRIME

De gloednieuwe bicolor collectie heeft kwaliteit, is voor iedereen en is duurzaam!

Over de PRIME collectie is goed nagedacht. BIj de keuze van de stof en de afwerking is rekening gehouden met de beste KWALITEIT.

De kleding is circulair ontworpen, waardoor de impact op het milieu een stuk verminderd wordt.

Alle kleding is wasbaar op 60°C, hierdoor wordt de kleding hygiënisch schoon, en dus is de collectie in te zetten in vrijwel elke branche.

De collectie voor dames is beschikbaar van maat XS t/m XXL en voor heren van S t/m 5XL. De collectie is dus echt voor IEDEREEN.

Bij het gehele productieproces is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Bij het ontwikkelen van elk kledingstuk is aan de hand van LCA-berekeningen:

  • Het waterverbruik verminderd
  • Het energieverbruik verminderd
  • CO2 uitstoot verminderd

De gehele collectie is vervaardigd uit organisch katoen (beter voor bodem en lucht) en gerecycled polyester (duurzaam hergebruik van PET-flessen). PRINTER PRIME is dus echt DUURZAAM.

GERECYCLED POLYESTER

Recyclen van plastic flessen is erg populair, waardoor steeds meer kledingproducenten er gebruik van maken. Bij de ontwikkeling van PRINTER PRIME wordt het gerecyclede polyester in de gehele productiefase gecontroleerd op de ecologische en chemische impact.

COMPOSTEERBARE POLYBAG

De kleding wordt verpakt in een duurzame polybag. Deze polybag is biologisch gemaakt (van PLA-materiaal) en composteerbaar.

De polybags die verdwijnen in de tuin en/of groentebak zullen composteren, omdat het materiaal uit de natuur komt. De inkt die gebruikt is voor de bedrukking is op waterbasis en lost daardoor makkelijk op in water.

ORGANISCH KATOEN

Organisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en gesponnen zonder chemicaliën en heeft daardoor een lage impact op het milieu. Bij de productie van PRINTER PRIME wordt het organisch katoen goed gecontroleerd door onafhankelijke organisaties.

CIRCULAIR ONTWERP

De collectie is zo ontworpen dat er in het gehele productieproces rekening is gehouden met het bruikbaar houden van grondstoffen. Aan het eind van de levenscyclus, is elk onderdeel dan ook herbruikbaar als grondstof voor een nieuw product.

Daarnaast werkt PRINTER PRIME – net als wij – samen met GAIA CIRCULAIR. Lees hier meer over de werkwijze

OEKO-TEX

OEKO-TEX is een van de bekendste labels voor textiel getest op schadelijke stoffen. Alle artikelen uit de PRIME collectie dragen het OEKO-TEX label. Alle onderdelen (kraag, knopen en andere accessoires) zijn getest op schadelijke stoffen en goedgekeurd dat ze onschadelijk zijn voor het milieu.

FSC keurmerk

Dit keurmerk garandeert dat gebruikte materialen afkomst zijn van duurzame bronnen. Dit label wordt ondersteund door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, maar ook door sociale en economische factoren. Met het FSC label is de consument zeker dat een bedrijf ervoor gekozen heeft om op verantwoorde wijze materiaal te kopen.

De PRINTER PRIMER hangtags zijn gemaakt van FSC mixpapier. De artikelen zijn gemaakt van materialen uit FSC-gecertificeerde bossen en/of gecontroleerd hout en gerecyclede materialen.

Met PRINTER PRIME kies je voor een duurzamere textielindustrie.

Bekijk de Printer Prime collectie hier

Leuk weetje: bij elk kledingstuk staat hoeveel PET-flessen er in verwerkt zijn.

Of lees de flyer van PRINTER PRIME

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×