Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in zowel grote als kleine bedrijven. Mede door de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN om van de wereld een betere plek te maken.

Wij – J. van de Vrande bedrijfskleding – vinden verantwoord ondernemen dan ook een belangrijk kernpunt. Wij zijn ons totale proces nagelopen en hebben gekeken wat wij kunnen veranderen om ‘duurzamer’ te worden:

  • Duurzaam vervaardigde kleding
  • Recyclen van oude bedrijfskleding en toebehoren

Vraag naar duurzaam vervaardigde kleding

Wij zijn in gesprek gegaan met al onze hoofdleveranciers. Al deze leveranciers zijn zich bewust van de veranderende vraag naar duurzame kleding.

Wij zijn dan ook verheugd dat er meer ‘groenere’ collecties voor werkkleding worden ontwikkeld. Hoe komt zo’n collectie tot stand en hoe wordt bewezen dat deze kleding echt beter is voor het milieu en de mens?

Lees hier de verhalen van onze leveranciers.

Recyclen van oude bedrijfskleding en toebehoren

Op onze weg naar duurzaamheid zijn we ook verder gaan spitten in de recycling van oude bedrijfskleding- en toebehoren.

Wat gebeurt er gewoonlijk met oude bedrijfskleding?

Juist, deze verdwijnt in de prullenbak of kledingbak. Helaas kunnen initiatieven gebruikte, vieze werkkleding bijna nooit hergebruiken. Deze kleding wordt dan verbrand, wat natuurlijk erg schadelijk is voor het milieu.

Hier willen wij iets aan doen!

De groene resourcebox

Wij hebben diverse initiatieven benaderd en verschillende gesprekken gevoerd en zijn een samenwerking aangegaan met Gaia Circulair.

Normaal gesproken worden er veel grondstoffen gebruikt om producten te maken die we gebruiken. Deze producten worden weer weggegooid zodra we deze niet meer nodig hebben, dit heet lineaire economie. Gaia Circulair gaat juist voor een circulaire economie. Zij maken producten van oude producten en/of materialen om zo verspilling tegen te gaan en om zo de arme mensen een beter leven te geven. Het is een nieuwe manier van ontwerpen, om producten te maken enkel met materialen die er al zijn.

Ontmoet de ‘groene’ resourcebox

Statiegeldsysteem

Op plastic flessen bestaat dit systeem allang, maar voor kleding is dit nog vreemd.

Ons statiegeldsysteem

Door samen te werken met de juiste leveranciers en Gaia Circulair, dragen wij indirect een steentje bij aan de volgende doelen van de VN:

Ons doel is om de komende jaren nog verder te verduurzamen. Hiervan op de hoogte blijven?

Volg ons dan op Social Media:

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×