De groene resourcebox

Ontmoet de groene resourcebox:

Op onze weg naar duurzaamheid zijn wij op zoek gegaan naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen wij er als bedrijf voor zorgen dat oude bedrijfskleding niet verdwijnt in de prullenbak (en daarmee indirect in de verbrandingsoven)?’

Wij hebben nu de manier gevonden om oude werkkleding, werkschoenen en overige beschermingsmiddelen een nieuw leven te gunnen:

de groene resourcebox

We zijn een samenwerking aangegaan met GAIA Circulair. Dit bedrijf staat voor een circulaire economie. Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en waarin geen afval ontstaat. Een circulaire economie, waarin producten zo ontworpen worden dat grondstoffen beschikbaar blijven voor een volgende gebruikersfase. Dit alles zonder schadelijk effect op mens en milieu.

De resourcebox heeft een afmeting van 40 x 40 x 80 cm

WERKWIJZE

Wij plaatsen de resourcebox in uw bedrijf. Alle oude werkkleding, veiligheidsschoenen, overige persoonlijke beschermingsmiddelen, gereedschappen en kantoorartikelen (met uitzondering van wegwerpartikelen) mogen hierin verzameld worden. Zodra de de doos vol is, komen wij de resourcebox weer ophalen.

Wij brengen de resourcebox naar Gaia Circulair. Daar worden de artikelen eerst gesorteerd en beoordeeld op kwaliteit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het materiaal wordt hierna hergebruikt, altijd voor nieuwe producten en grondstoffen (garen).

Van oude werkkleding worden o.a. tassen gemaakt, maar ook nieuw garen waarvan weer doek wordt gemaakt. Van dit doek wordt nieuwe autobekleding gemaakt.

Kleding met logo’s worden gezien als vertrouwelijk materiaal. Deze zullen dus nooit opnieuw op de markt verschijnen!

VOORDELEN

Met deelname aan de groene resourcebox werk je mee aan 4 global goals. Middels een persoonlijke inlog zie je in hoeverre je bijdraagt aan deze doelen.

Iedere klant wordt geregistreerd en ontvangt dan een persoonlijke inlogcode. Na het inloggen wordt via een overzicht duidelijk hoeveel bespaard is met de ingeleverde artikelen.

Deze besparingen worden zichtbaar:

  • Vermindering van waterverbruik
  • Inzet aan uren social return
  • Vermindering van afval
  • Vermindering van CO2 uitstoot

KOSTEN

Met de resourcebox draag je als bedrijf een steentje bij aan het minimaliseren van de milieuvervuiling. Dit vraagt om een minimale investering, maar de resourcebox geeft maximale voldoening:

Per resourcebox €36,- excl. btw

MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie over de groene resourcebox kun je contact opnemen via info@onlinebedrijfskleding.nl of 0492 – 53 79 41.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×