Je garderobe herfstklaar maken: 5 tips!

Als je naar buiten kijkt, lijkt het er helaas op dat het gedaan is met het zomerse weer. Dat betekent dat het tijd is om je garderobe voor het najaar al langzaamaan weer tevoorschijn te gaan halen. Of je nu blij bent dat je eindelijk weer lekker warme truien kunt gaan dragen of je baalt dat jij jouw jurkjes op moet gaan bergen, het switchen naar je herfstgarderobe kan best een werk zijn. In dit artikel geven we je 5 tips om jouw garderobe herfstklaar te maken!

1. Je kledingkast opruimen

Het switchen van je garderobe is een goed excuus om jouw kledingkast een keer goed op te ruimen. Er hangen en liggen vast een hoop kledingstukken die je niet vaak of zelfs nooit meer draagt. Zet die lekker op Vinted om extra ruimte te maken voor jouw nieuwe herfstgarderobe. Zo maak jij jouw kast ook weer een stuk overzichtelijker voor jezelf. Neem even goed de tijd om alle kleding in je kast uit te zoeken en weer opnieuw te sorteren, zodat je weer duidelijk voor ogen hebt wat je allemaal nog hebt liggen. Voor sommige mensen is het lastig om kleding weg te doen, maar je mag dan best wat streng zijn voor jezelf. Als je iets het hele jaar niet gedragen hebt, ga je dat waarschijnlijk ook niet meer doen.

2. Vul je kledingkast aan voor het najaar

Door oude kleding weg te doen die je bijna niet meer draagt, creëer je natuurlijk weer ruimte voor nieuwe herfstitems. Denk bijvoorbeeld aan lange vesten, lekkere truien, jurken met lange mouwen, hippe panty’s en flared broeken die jouw figuur mooi accentueren. Wil je jouw garderobe aanpassen op de modetrends voor dit najaar? Vul je kledingkast dan aan met business looks, basic kledingstukken, see through outfits en vesten met capuchons!

3. Zomerse kledingstukken in de herfst

Heb jij zomerkleding die je zo leuk of fijn vindt dat je deze het liefst ook in de herfst wil blijven dragen? In veel gevallen kan dit prima, afhankelijk van de kledingstukken. Een zomerjurkje kun je bijvoorbeeld in het najaar goed dragen met een bijpassende panty en stoere boots. Pasteltinten en warme, felle kleuren zijn dit najaar en deze winter weer helemaal hip, wat het makkelijker maakt om zomerse kledingstukken te verwerken in je herfstoutfits. Ook veel accessoires voor de zomer kun je in het najaar blijven gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke hoed, een zonnebril of een dunne sjaal.

4. Geen kleding voor de herfst? Berg het op!

Als je veel kleding hebt, herken je het vast wel. Je bent op zoek naar een bepaald topje of een specifieke rok, maar je kunt hem niet vinden omdat er zoveel kleding in je kast ligt. Koop je iets te vaak kleren, dan wordt dat probleem alleen maar groter. Om het makkelijker te maken om jouw herfstkleding te vinden, kun je ervoor kiezen om kleding die je echt alleen in de lente en zomer draagt, uit je kast te halen. Berg deze kleding ergens veilig op, bijvoorbeeld op de zolder. Zo heb je meer ruimte in je kast en kun je al jouw kledingstukken weer vinden!

5. Je kast opnieuw indelen

Zodra je de kleding die je in het najaar en in de winter echt niet gaat dragen, uit je kast hebt gehaald, kun je deze opnieuw in gaan delen. Leg jouw truien en sweaters weer terug in de kast, het liefst op kleur, zodat je ze sneller kunt vinden. Leg andere soorten kleding ook allemaal bij elkaar, zoals broeken, rokken, T-shirts en jasjes. Probeer alles zo in je kledingkast te leggen dat je in één oogopslag ziet wat je allemaal hebt. Dat maakt het samenstellen van leuke outfits een stuk eenvoudiger ????

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×