Santino

Santino streeft naar een duurzame productie met duurzame grondstoffen en goede arbeidsomstandigheden. Zij zijn al jaren bezig met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in productielanden.

Santino duurzaam

Lidmaatschappen en certificeringen: 

Amfori:

Amfori is een keurmerk dat staat voor goede werkomstandigheden tegen een eerlijk loon. Santino werkt met ateliers die Amfori member zijn. De productielocaties, leveranciers en het hoofdkantoor worden regelmatig gecontroleerd door dit instituut. Zo zorgen zij er voor dat alle handel sociale, economische en milieuvoordelen oplevert.

Santino richt zich op drie doelen:

  • De welvaart van de mens
  • Op een verantwoordelijke manier gebruik maken van natuurlijk grondstoffen
  • Open handel

Zij streven naar het behalen van deze doelen via deze twee initatieven:

  • Amfori BSCI:
  • Amfori BEPI

BSCI:

Het bedrijf is lid van het BSCI (business social compliance initiative). Dit initiatief zet zich wereldwijd in voor het verbeteren van werkomstandigheden in het handelsverkeer.

Oeko-tex:

Textiel met dit keurmerk bevat geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij Santino is dit keurmerk bij al het textiel vereist. Op de naleving hiervan wordt continu gecontroleerd.

Zie hier het Oeko-Tex certificaat van Santino. 

Better Cotton Initiative:

BCI is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en bedrijven. Zij richten zich op het verduurzamen van katoenteelt en het informeren van boeren om duurzamer te telen.

Mens in het bedrijf

Santino neemt textiel af van fabrikanten in diverse landen. Sinds 2007 hebben zij een gedragscode opgesteld die in elke fabriek moet worden nageleefd. In deze gedragscode staan eisen geformuleerd over sociale werkcondities en sociale omstandigheden, zoals kinderarbeid en discriminatie. Agenten, werkzaam op de inkoopkantoren in de productielanden, zorgen ervoor dat deze eisen worden nageleefd.

En daarnaast hebben ze nu een nieuwe collectie (De Eco-Line) die gemaakt is natuurlijke grondstoffen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×