In januari 𝟏𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 op de Clique Reflectie collectie!

ELTEN

ELTEN produceert werkschoenen die dagelijks gebruikt worden door medewerkers in de industrie, logistiek, bouw en andere werkplaatsen. Bijna niemand staat stil bij de productie van de werkschoen, of bij de totale hoeveelheid aan materialen die hier voor gebruikt worden.

Bij ELTEN willen ze de schoen niet alleen veilig produceren, maar ook duurzaam. Zij werken dan ook samen met onafhankelijke toetsingsinstituten en initiatieven, die voor duurzaam handelen staan.

 

De mens

Het bedrijf hecht grote waarde aan het naleven van sociale standaarden. Zij doen veel voor hun medewerkers. Zo hebben zij bijv. individuele gezondheidsprogramma’s en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Alles om ervoor te zorgen dat de werknemers tevreden zijn en ELTEN als een goede werknemer zien.

Lidmaatschappen en certificeringen

De productielocaties, leveranciers en het hoofdkantoor worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instituten. Zo zorgen zij er voor dat de arbeidsomstandigheden continu kunnen verbeteren en de kwaliteit op niveau houden.

CADS

CADS definieert de normen voor de productie van schoenen zonder schadelijke stoffen alsmede over milieuvriendelijke productie. Als lid van CADS verplicht ELTEN zich ertoe om de producten te laten voldoen aan de Europese grenswaarden voor beperkt bruikbare stoffen.

AMFORI BSCI

Het Business Social Initiative (BSCI) is een wereldwijd programma om de sociale normen in de waardeketen te verbeteren. Dit programma biedt een gedragscode en controle en kwalificatiesysteem aan. Hiermee kan ELTEN haar sociale normen steeds verbeteren.

Maatschappelijke betrokkenheid

Elten heeft voornamelijk Duitsland als productie- en logistieke locatie. Hierdoor creëren ze werkgelegenheid en kunnen ze een belangrijk deel van de productcyclus zelf afhandelen. Daardoor minimaliseren ze de milieuvervuiling op het gebied van transport.

Internationale samenwerkingen

De sociale normen worden voortdurend geoptimaliseerd. Hierdoor hebben zij met hun partners een continue verbetering van arbeidsomstandigheden. Want ook in de fabrieken geldt, tevreden medewerkers maken hoogwaardige producten.

Het milieu

Door strenge kwaliteits- en veiligheidseisen is Elten behouden aan grenzen om te werken met gerecyclede materialen. Zij werken wel altijd aan producten waarin innovatieve, milieuvriendelijke en recyclebare alternatieven worden gebruikt. Zo is de buitenkant van de schoen vaak gemaakt van leer (een natuurproduct) en zijn sommige onderdelen, zoals de inlegzool, gemaakt van gerecycled schuim. Een ander deel is weer gemaakt van gerecyclede cd’s/dvd’s.

Producten en productie

De veiligheidsschoenen van Elten worden gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor wordt de levensduur van de schoen verlengd. Met de nodige zorg kunnen – voornamelijk de leren veiligheidsschoenen – jaren gedragen worden. Dit zorgt voor besparing van grondstoffen en voor een verminderde hoeveelheid afval

Bekijk hier ons assortiment in veiligheidsschoenen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×