In januari 𝟏𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 op de Clique Reflectie collectie!

Craft

Het merk Craft is een Zweeds merk. Ze zijn begonnen met functionele thermokleding. Het merk heeft de afgelopen jaren het assortiment flink uitgebreid met kleding voor onder andere hardlopen, fietsen, skiën en schaatsen. De laatste jaren is de kleding ook steeds beter geworden, door het gebruik van nieuwe materialen en moderne technieken. Vandaar ook dat het merk een vooraanstaand merk is op het gebied van functionele sportkleding en onderkleding.

Craft gelooft dan ook echt dat zij een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn. Ze richten zich volledig op duurzaamheid en mensenrechten. De processen zijn ingericht in samenwerking met moederbedrijf New Wave. Craft heeft de volledige verantwoordelijkheid over haar productlijn, de samenwerking met New Wave bestaat voornamelijk uit audits in de productie en vracht routines.

Craft is lid van de volgende programma’s, initiatieven en samenwerkingen:

Mistra Future Fashion: Mistra Future Fashion is een onderzoeksprogramma die zich focust op duurzame mode. Het doel van het programma is om ervoor te zorgen dat de gehele textiel industrie verduurzaamt.

Accord: Accord is een 5-jarig contact om de veiligheid in de textielindustrie – in de productielanden – te verbeteren. CottoVer ziet dit als een van belangrijkste projecten op het gebied van duurzaamheid, aangezien ongeveer 200 miljoen textielarbeiders te maken hebben met het werk van Accord.

Textil Exchange: De beschikbaarheid van biologisch katoen is momenteel niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Textile Exchange is een internationale organisatie die zich inzet voor de uitbreiding van biologische katoenteelt.

Amfori: is een internationale organisatie die zicht inzet om de biologische katoenteelt uit te breiden.

Clean Shipping index: Clean Shipping Index moedigt rederijen aan om milieuvriendelijkere schepen te gebruiken om de uitstoot van schadelijke stoffen in de oceanen te verminderen.

Fair Labor association: De FLA is een initiatief die de arbeidsrechten van arbeiders in de kledingindustrie aanpakt. Een bedrijf tekent een gedragscode met daarin erkende arbeidsnormen. De prestaties van een bedrijf worden elk jaar gemonitord.

Customs-Trade Partnership Against Terrorism: C-TPAT is een partnerschap tussen de overheid en een bedrijf voor het veilig vervoeren van goederen o.a. door het verbeteren van de grensbeveiliging.

Milieuvriendelijke concepten

In de afgelopen jaren heeft Craft diverse collecties gelanceerd. Bijna al hun collecties bevatten producten die gemaakt zijn van gerecycled polyester. De afgelopen tijd hebben ze veel duurzame initiatieven geïmplementeerd op product niveau. Het doel voor de komende jaren is dan ook om volledige verantwoordelijkheid te nemen in de totale productlevenscyclus. Over een paar jaar moeten alle Craft kleding bestaan uit duurzaam materiaal. In de toekomst bestaat de stof, labels en verpakkingen uit enkel gerecycled en biologisch materiaal!

Mooi Design

Craft creëert de beste producten maar minimaliseert de impact op het milieu. Ze lanceren maar af en toe nieuwe producten en wanneer ze dit doen is de kleding gemaakt van duurzaam materiaal. Deze ‘groene’ mindset zet zich door in het gehele design proces; ” Ontwerp een klassiek product van hoge kwaliteit maar in een gangbare kleur, zodat een product minder snel aan vervanging toe is!”  Zo wordt de productlevenscyclus van een product automatisch verlengd!

Ga ook tijdens het sporten voor groen! Koop een duurzaam artikel en draag jouw steentje bij aan een betere wereld.

Eco-vriendelijk verfproces

Craft maakt gebruikt van Solution Dye. Dit is een eco-vriendelijk verfproces dat een hoop water, chemicaliën en energie bespaart. Tijdens dit proces wordt het kleurpigment al toegevoegd voor het weven van de stof. Het pigment wordt hierdoor een integraal stuk van de stof.

Ter vergelijking met het normale verfproces verbruikt Solution Dye:

  • 75% minder water
  • 67% minder chemicaliën
  • 39% minder energie

Een greep uit de collectie van Craft:

1908770 ADV Essence Singlet Ladies lichtblauw

1908754 ADV Essence Tee LS fluor geel

1908775 ADV Essence sportlegging dames

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×