CottoVer

CottoVer, people & planet

CottoVer heeft een breed assortiment in basiskleding van de hoogste kwaliteit. De kleding heeft een moderne pasvorm, is comfortabel en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bij CottoVer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij stellen – voor de gehele productcyclus, van grondstof tot gebruik –  hoge eisen op het gebied van het milieu, gezondheid, arbeidsomstandigheden en kwaliteit.

De kleding wordt vervaardigd met als doel de sociale en ecologische uitdaging aan te gaan binnen de gehele productieketen, van grondstof tot kledingstuk:

De collectie:

  • Bevat 94% minder CO2 uitstoot
  • Heeft minder water- en energie verspild
  • Is gemaakt van 80 tot 100% biologische garen
  • Bevat enkel goedgekeurde kleurstoffen en chemicaliën

Certificeringen 

Het is voor de consument, maar ook voor de leveranciers, ooit lastig om te weten of een kledingstuk ‘groen’ gemaakt wordt. CottoVer werkt daarom met erkende labels die allemaal streven naar het verbeteren van het milieu en de arbeidsomstandigheden. Dit betekent dat:

  • Alle stappen van vezel tot kledingstuk traceerbaar zijn
  • Wordt verzekerd dat er aan de normen wordt gedaan, door onderzoek van een onafhankelijke organisatie
  • Jaarlijkse audits en inspecties verzekeren dat de fabrikanten aan de normen voldoen
  • De consument gemakkelijk een duurzaam product kunnen identificeren door de bekende milieu etikettering

CottoVer geeft jou de mogelijkheid om een eerlijk product te kiezen, zij hebben de volgende certificaten:

 

Fairtrade Cotton: Fairtrade is een internationaal merk  dat het katoen certificeert in kledingstukken, terwijl het de armoede onder katoenboeren bestrijdt door middel van eerlijke handel.

CottoVer gebruikt geen synthetisch materiaal, geen kunstmest en geen GMO (genetisch gemodificeerde gewassen) in haar producten. Fairtrade = een Fair price

GOTS: GOTS (The global organic textile) is een internationaal standaard voor kleding en textiel. GOTS-producten zijn altijd gemaakt van biologisch katoen en het polyester is afkomstig van gerecycled materiaal. Naast de hoge eisen op het materiaal en kwaliteit, stelt GOTS hoge eisen aan milieu- en maatschappelijke eisen voor alle deelnemers.

CottoVer haalt haar katoen uit eerlijke teelt en hebben sterke controles op kinderarbeid, arbeidsomstandigheden en discriminatie.

Nordic Swan Ecolabel: Het Nordic Ecolabel certificeert producten op basis van de milieubelasting in de gehele productcyclus. Daarnaast stellen zij eisen aan de werkomstandigheden in overeenstemming met de International Labour Organization.

Certificeringen Cottover

Het is eenvoudig, kies gewoon een product met certificeringen en ben zeker dat een product op een duurzame manier vervaardigd is.

Projecten

Niet alleen de producten zijn groen, Cottover is ook betrokken bij verschillende projecten om van de wereld een betere plek te maken:

Accord: Accord is een 5-jarig contact om de veiligheid in de textielindustrie – in de productielanden – te verbeteren. CottoVer ziet dit als een van belangrijkste projecten op het gebied van duurzaamheid, aangezien ongeveer 200 miljoen textielarbeiders te maken hebben met het werk van Accord.

BSCI: BSCI is een initiatief die de arbeidsomstandigheden willen verbeteren. De code stelt bijvoorbeeld eisen op het gebied van lonen en het verbod op kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie.

Textil Exchange: De beschikbaarheid van biologisch katoen is momenteel niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Textile Exchange is een internationale organisatie die zich inzet voor de uitbreiding van biologische katoenteelt.

is een internationale organisatie die zicht inzet om de biologische katoenteelt uit te breiden.

Mistra Future Fashion: Mistra Future Fashion is een onderzoeksprogramma die zich focust op duurzame mode. Het doel van het programma is om ervoor te zorgen dat de gehele textiel industrie verduurzaamt.

Clean Shipping index: Clean Shipping Index moedigt rederijen aan om milieuvriendelijkere schepen te gebruiken om de uitstoot van schadelijke stoffen in de oceanen te verminderen.

OEKO-TEX: OEKO-TEX waarborgt dat het textiel eindproduct geen gevaarlijke chemicaliën bevat.

CottoVer projecten

Jouw kledingkeuze heeft een wereldwijde impact, wat je koopt kan echt een verschil maken. Ga voor groen!

Bekijk hier de collectie van CottoVer:

141016 CottoVer Sweat Pants Kids charcoal141015 CottoVer Sweater Kids Black141006 CottoVer Polo Man sky blue

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×