Clique

Clique heeft een breed assortiment aan hoge kwaliteit basiskleding- en accessoires maar blijft met nieuwe items toch inspelen op huidige trends. Clique heeft een uitgebreid kleurenpalet en de kleding is te verkrijgen voor heren, dames en kinderen.

Het merk Clique valt onder de New Wave group. Deze groep is altijd actief op zoek naar duurzaam verantwoorde oplossingen. Zij:

  • Hebben respect voor mensen die een bijdrage leveren
  • Ondernemen ethisch en eerlijk
  • Bieden duurzaam en milieuvriendelijke oplossingen

New Wave werkt o.a. samen met de volgende initiatieven en netwerken:

BSCI: BSCI is een initiatief die de arbeidsomstandigheden willen verbeteren. De code stelt bijvoorbeeld eisen op het gebied van lonen en het verbod op kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie.

Accord: Accord is een 5-jarig contact om de veiligheid in de textielindustrie – in de productielanden – te verbeteren. CottoVer ziet dit als een van belangrijkste projecten op het gebied van duurzaamheid, aangezien ongeveer 200 miljoen textielarbeiders te maken hebben met het werk van Accord.

Textil Exchange: De beschikbaarheid van biologisch katoen is momenteel niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Textile Exchange is een internationale organisatie die zich inzet voor de uitbreiding van biologische katoenteelt.

is een internationale organisatie die zicht inzet om de biologische katoenteelt uit te breiden.

Clean Shipping index: Clean Shipping Index moedigt rederijen aan om milieuvriendelijkere schepen te gebruiken om de uitstoot van schadelijke stoffen in de oceanen te verminderen.

OEKO-TEX: OEKO-TEX waarborgt dat het textiel eindproduct geen gevaarlijke chemicaliën bevat. 88% van de artikelen van Clique zijn momenteel OEKO-TEX gecertificeerd.

CottoVer projecten

Biologisch katoen

Een aantal artikelen van Clique zijn gemaakt van biologisch katoen. De items verkleinen de impact op het milieu, maar ook de betrokkenen bij de productie profiteren hiervan.

Biologisch katoen heeft de volgende voordelen:

  • Vermindert de ecologische ‘footprint’
  • Zorgt voor minder druk op de lokale watervoorraden
  • Een betere gezondheid en veilige (en eerlijke) werkomstandigheden voor de boeren
  • Verlengt de productcyclus van een product doordat de kwaliteit van het materiaal goed is

Al met al zorgt het voor een gezond ecosysteem en menselijk gezondheid wordt gewaarborgd door het gebruik van natuurlijke processen.

Spun Dyed

Een aantal artikelen van Clique zijn ingeverfd door middel van Spun Dyed. Door middel van deze methode wordt kleurpigment toegevoegd tijdens het spinnen van de garen.

Door deze methode wordt MINDER:

  • water
  • stroom
  • chemicaliën

verbruikt, waardoor het minder milieubelastend is. Daarnaast zorgt deze techniek voor een betere kleurvastheid en kleurdiepte.

Het is eenvoudig, kies gewoon een product met certificeringen en ben zeker dat een product op een duurzame manier vervaardigd is.

Bekijk hier de groene collectie van Clique

 

Basic Active-T Ladies Clique 599

021003 Premium OC Hoody Ladies 955 antraciet021008 Premium OC pants 580 dark navy

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×