Chaud Devant

Een trendy label voor hedendaagse chefs, keukenbrigades en servicemedewerkers. Duurzame methoden hebben de voorkeur voor het merk, daarom is er bewust voor gekozen om de productie dicht bij huis te houden. Alle producten dragen dan ook het stempel ‘Made in Europe’. Zij

Het merk heeft een aantal kwaliteits- & keurmerken:

OEKO-TEX 100 en OEKO-TEX STeP: Veel van de stoffen die worden gebruikt in de collecties zijn gecertificeerd met OEKO-TEX STeP of Standard-100. Deze kledingstukken zijn op een duurzame manier geproduceerd en er zijn weinig chemicaliën gebruikt.

Amfori: Amfori is een keurmerk dat staat voor goede werkomstandigheden tegen een eerlijk loon. Chaud Devant werkt – enkel – met Europese ateliers die Amfori member zijn. Zij bezoeken de ateliers ook zelf, zij weten dus wat er speelt.

Tencel: Tencel is een 100% natuurlijk materiaal dat duurzaam geproduceerd wordt. Tencel wordt gemaakt van hout afkomstig uit bossen met het FSC-keurmerk. De bossen worden duurzaam beheerd en nieuwe bomen tijdig gepland. meer dan 99% van het water en oplosmiddelen die tijdens het productieproces gebruik worden, worden hergebruikt.

Chaud Devant is zeer zorgvuldig bij het selecteren van haar stoffen. Zij werken bij een aantal artikelen met Tencel.

SecondLife: SecondLife is het garen dat gewonnen wordt uit gerecyclede plastic flessen, in combinatie met Tencel ontstaat een duurzame jersey-stof die toch flexibel is. Chaud Devant werkt in diverse collecties met deze stof.

Bij elk artikel (dat gemaakt is van gerecyclede plastic flessen) staan het aantal plastic flessen dat gebruikt is voor de stof.

Waste2Wear: Waste2Wear bedenkt oplossingen voor afval plastic. Zo bedenken zij een manier om plastic te recyclen en hiervoor 100% duurzaam textiel te creëren. Chaud Devant wil met Waste2Wear zijn steentje bijdragen aan een groenere wereld. Artikelen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, hebben het ‘groene’ logo.

Keurmerken Chaud Devant

Naast duurzame kleding, hebben ze ook een ecologisch bedrijfsrestaurant. Zij opende het eerste ecologische restaurant van Nederland. In dit bedrijfsrestaurant wordt enkel biologisch en vegetarisch gekookt, zodat het personeel verantwoord kan eten. Daarnaast organiseren zij regelmatig charity diners in dit restaurant, zij nodigen een chef kok uit en mensen. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel. Deze doelen hebben altijd iets te maken met kinderen, bijvoorbeeld onderzoek naar een zeldzame ziekte.

Chaud Devant wil verder verduurzamen, en blijven oriënteren hoe het nog beter kan worden in de toekomst. Zo zijn ze bijvoorbeeld aan het kijken naar elektrische auto’s, dozen van gerecycled materiaal en mogelijkheden om oude kleding te recyclen.

Chaud Devant is uitgegroeid tot een toonaangevend trendy label voor hedendaagse chefs, keukenbrigades en servicemedewerkers. De collectie Recycled plastic bottles is compleet gemaakt van duurzaam materiaal. Lees hier meer over deze collectie.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×