Carolus IBC blouse bestellen

BP

BP: Bewust en verantwoord.

Duurzaamheid is bij dit merk erg belangrijk. De collecties voor alle beroepsgroepen hebben een lange levensduur. Producten die lang meegaan, hebben minder grondstoffen, stroom, verpakkingsmateriaal en transport nodig. Hierdoor blijven waardevolle stoffen beperkt. BP laat gerenommeerde instituten (Global Reporting Initiative, GRI) controleren of ze hun duurzame verantwoordelijkheid nemen. Zij laten hun prestaties meten en nemen evt. maatregelen om nog duurzamer te worden.

Elk kledingstuk zit vol passie en betrokkenheid, dit komt door gemotiveerde werknemers, deze werknemers krijgen een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Certificeringen: 

Fairwear: Regelmatig wordt gecontroleerd of de arbeidsomstandigheden eerlijk zijn. Het merk is zelf regelmatig in de fabrieken te vinden, maar zij worden ook gecontroleerd door de neutrale ‘Fair Wear Foundation’. De resultaten worden gepubliceerd op hun website, op deze manier kunnen sociale omstandigheden op productielocaties continu verbeterd worden.

Fairtrade Cotton:  BP is sinds 2016 – als eerste bedrijfskledingfabrikant- lid van het Fairtrade katoenprogramma. Zij steunen hiermee de kleine boeren bij de verkoop van katoen tegen eerlijke prijzen. Meer informatie: www.maxhavelaar.nl

Oeko-tex: Alle collecties zijn getest op aanwezigheid van schadelijke stoffen en het merendeel is ook gecertificeerd volgens Standard 100 by Oeko-Tex.

Oeko-tex step: Sommige producenten waar BP mee samenwerkt zijn gecertificeerd door STeP. Zij controleren o.a. op het gebruik van chemicaliën, belasting van het milieus en op veilige arbeidsomstandigheden.

Bluesign: Het merendeel van de leveranciers is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001 (milieumanagement) en DIN EN ISO (energiemanagement). Enkele leveranciers passen standaard bluesign toe, hierdoor wordt het gebruik van milieubelastende stoffen beperkt.

 

En daarnaast hebben ze nu een nieuwe collectie (De BPlus Green collectie) die gemaakt is van polyester van gerecyclde PET-flessen en katoen van het Fairtrade Cotton programma.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×