De Santino Eco-Line is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals organisch katoen en bamboe.

Katoen:

De vezels van deze collectie zijn gemaakt van biologisch of gerecycled katoen.

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen om zo vervuiling tegen te gaan. Bij het bemesten van de grond wordt plantaardig afval gebruikt en het katoen wordt met de hand geplukt. De producten gemaakt van biologisch katoen maken ze onder het GOTS (global organic textiel standard) label. Dit is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan de productie van vezels en de verwerking ervan.

Door het gebruik van gerecyclede vezels hoeft er minder nieuw materiaal geproduceerd te worden en wordt er bespaard op water en CO2-uitstoot. Santino gebruikt hiervoor ingezameld textiel en snijresten. De producten gemaakt van gerecycled katoen maken ze onder het GRS (Global Recycled Standard). Dit is een productnorm die maatschappelijke en ecologische eisen vastlegt voor gerecycled textiel

Bamboe:

Bamboe is mooi materiaal, heeft een luxe uitstraling en is duurzaam. Bamboe groeit namelijk snel en heeft weinig water nodig en het beste nieuws: het is biologisch afbreekbaar. Vezels gemaakt van bamboe zijn erg sterk, waardoor deze kleding een langere levensduur heeft.

Garens van PET flessen:

Santino hergebruikt textielresten en blendt deze met PET flessen. Deze milieuvriendelijke garens zijn van goede kwaliteit en sterkte. Ze kunnen daarnaast industrieel gewassen worden, zijn duurzaam en ook nog eens mooi.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×