Werkkleding voor de bouw: Deze kledingstukken kunnen niet ontbreken!

Werkkleding moet natuurlijk altijd comfortabel en representatief zijn, dat geldt in iedere sector. Maar daarnaast heeft iedere sector nog zijn eigen eisen voor de kleding die op de werkvloer wordt gedragen. Een telefoonwinkel is immers niet te vergelijken met een bouwput. In deze blog gaan we het hebben over de werkkleding die je absoluut niet kunt missen als je in de bouw werkt!

1. Een goede helm kan blijvend letsel voorkomen

Als er één kledingstuk voor de veiligheid niet kan ontbreken in de bouw, is het wel een stevige helm. Het is niet altijd comfortabel om een hele dag met een helm op je hoofd rond te lopen, daarom zijn de meningen vaak verdeeld over het verplichten van een helm. Maar je hoofd is erg kwetsbaar en in de bouw is er niet veel voor nodig om blijvend letsel op te lopen bij een ongeluk. Daarom is het dragen van een helm bij veel bouwbedrijven dan ook verplicht.

2. Geschikte werkschoenen houden je voeten veilig

Een ander kledingstuk dat belangrijk is voor de veiligheid van werknemers in de bouw, zijn werkschoenen of veiligheidsschoenen. Als je iets op je voet laat vallen, ben je blij als je schoenen met een stalen neus aan hebt. Normale schoenen houden wel wat tegen, maar als je een balk of een steen op je voet krijgt, heb je toch echt een probleem als je geen stalen neuzen hebt. Daarom is het dragen van veiligheidsschoenen in werkplaatsen en andere werkomgevingen in de bouw vaak verplicht. Welke soort werkschoenen je nodig hebt, hangt af van de werkzaamheden die je verricht en welke delen van je voet de meeste bescherming nodig hebben.

3. Een goed passende werkbroek is een belangrijk onderdeel van werkkleding in de bouw

Voor ieder werk heb je natuurlijk een geschikte werkbroek nodig, maar in de bouw is het extra belangrijk dat een werkbroek goed past. Als dit niet het geval is, wordt de kans namelijk groter dat je ergens achter blijft hangen. Dat kan erg gevaarlijk zijn in een werkplaats of tijdens een bouwproject. Daarnaast moet de broek wel voldoende ruimte bieden om je vrij te kunnen bewegen. Wat ook belangrijk is, is dat een werkbroek van kwalitatieve stof is gemaakt, zodat hij niet bij het minste of geringste kapotgaat. De meeste werkbroeken krijgen immers nogal wat te verduren. Ten slotte is het prettig als een werkbroek ook functioneel is. Voor veel medewerkers in de bouw is het fijn als ze veel zakken hebben om gereedschap en dergelijke in op te bergen. Kies dus niet zomaar een werkbroek uit, maar doe echt onderzoek naar wat de beste oplossing is voor het bedrijf!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×