Werkbroek voor heren kopen: Hier moet je op letten!

Als je op kantoor werkt, ben je natuurlijk erg vrij in het kiezen van een werkbroek, zolang het maar representatief is. Maar als je in de bouw werkt, of bijvoorbeeld in een fabriek, dan zijn er wat strengere eisen aan de werkbroek die de heren en dames op de werkvloer aan hebben. Zo’n broek moet beschermen tegen gevaren op de werkvloer, zoals chemische stoffen of ruwe materialen. De eisen verschillen uiteraard wel per branche, maar veel dingen komen overeen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een werkbroek voor heren!

Het materiaal

Ten eerste moet je natuurlijk letten op het materiaal waar de werkbroek van gemaakt is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stof goed ventileert, zodat jouw huid kan blijven ademen. Dit voorkomt ook dat je onnodig veel gaat zweten tijdens het werk en dat je comfortabel je werk kunt doen. Daarnaast wil je uiteraard dat je werkbroek lang meegaat. Kies dus voor een stevige stof die niet zomaar scheurt, zoals polyester of katoen. Vooral een combinatie van deze twee stoffen is ideaal. Die combinatie zorgt namelijk voor een optimale stevigheid en de toevoeging van katoen zorgt ervoor dat de werkbroek beter ademt.

Korte en lange broeken

Er zijn beroepen waarin het wel mogelijk is om in het voorjaar een korte broek te dragen, maar dit kan lang niet altijd. Een korte broek is alleen veilig op de werkvloer als je benen geen bescherming nodig hebben bij de werkzaamheden die je verricht. Daarnaast is het natuurlijk niet de beste keuze als je in een koude omgeving werkt. In die gevallen kun je dus het beste gewoon voor een lange werkbroek kiezen. Deze bedekt en beschermt de benen tegen scherpe objecten en kou. Er worden ook speciale broeken gemaakt die bijvoorbeeld brandvertragend of antistatisch zijn. Kies altijd de werkbroek die jou van alle bescherming voorziet die je nodig hebt op de werkvloer!

Praktische eisen aan een werkbroek voor heren

In sommige gevallen is het verstandig om wat extra praktische eisen te stellen aan jouw nieuwe werkbroek. Is de werkbroek bijvoorbeeld geïmpregneerd? Beschikt de werkbroek over genoeg handige zakken? Dat is wel zo prettig als je met veel soorten gereedschap werkt. Werk je veel op je knieën? Dan zijn broeken met zakken voor kniebeschermers ideaal. Deze zorgen er namelijk voor dat de kniebeschermers op hun plek blijven zitten. Werk je altijd of regelmatig in de avond of in de nacht? Dan wil je natuurlijk het liefst een werkbroek die reflecteert. Vooral als je op of langs de weg werkt. Zet al jouw eisen en wensen op een rijtje voordat je een werkbroek bestelt, zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze maakt.

Kom je er niet zo goed uit en kun je wel wat advies gebruiken bij het uitzoeken van een geschikte werkbroek voor heren? Wij helpen je graag met het vinden van de ideale werkbroek. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op, of kom bij ons langs!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×