Welke relatiegeschenken geef je voor verschillende gelegenheden?

Ben je alweer bezig met het plannen van je relatiegeschenken voor dit jaar en misschien zelfs al voor volgend jaar? Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat jij jouw zakelijke relaties, klanten of je personeel het beste kunt geven. Dat hangt natuurlijk ook af van de gelegenheid waarvoor je een relatiegeschenk wil gaan geven. Als je een geschenk geeft met Kerst of Oudjaar, is dat vaak iets heel anders dan wanneer je een jubileum viert met relatiegeschenken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor goede geschenken per gelegenheid!

Een geslaagde presentatie of een nieuw product

Wil jij graag een geslaagde presentatie of de lancering van een nieuw product of een nieuwe dienst vieren? Dan is een beloning voor jouw personeel natuurlijk wel op zijn plaats, zij hebben hier immers hard aan gewerkt. Daarnaast is het een goede manier om je werknemers te stimuleren in hun werk. Ieder wil gewaardeerd worden voor het harde werk dat ze verrichten. Een bos bloemen is weer zo afgezaagd, dus wat kun je dan wel geven? Een drankgeschenk is altijd op z’n plaats als er iets te vieren is, maar ook een pakket met lekkere hapjes is altijd welkom bij de meeste mensen. Zo geef je een geschenk waar jouw personeel van kan genieten, net als dat jij van het succes van je bedrijf geniet.

Kerstpakketten zijn nog steeds gewild

Er was een moment waarop het erop leek dat we met z’n allen gingen stoppen met kerstpakketten. Gelukkig is de traditie toch gebleven en zijn de meeste werknemers daar ook erg blij mee. Vergeet dus zeker niet om ook dit jaar weer op tijd kerstpakketten te bestellen voor jouw trouwe personeel. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om je werknemers tevreden te houden en te laten zien dat je hen waardeert. Besteed daarom ook iets meer aandacht aan het samenstellen van de pakketten. Probeer ze een beetje te personaliseren waar mogelijk, vooral in een wat kleiner bedrijf. Persoonlijke aandacht vindt iedereen fijn!

Met pensioen of een nieuwe baan gevonden

Helaas gebeurt het in deze tijd nog wel eens dat een werknemer een andere baan vindt en ervoor kiest om te vertrekken. Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat een personeelslid met pensioen gaat. Hoe dan ook, je wil als werkgever zorgen voor een mooi afscheid. Je organiseert een etentje of een feestje en geeft een bedankje mee voor al het harde werk. Als de werknemer al lang voor je werkt, weet je vast wel wat zijn of haar interesses zijn. Zo niet, verdiep je daar dan nog even goed in. Zo kun je voor een relevant afscheidscadeau zorgen waar je iemand erg blij mee maakt.

Zomaar een blijk van waardering

Wie zegt dat er altijd een speciale gelegenheid moet zijn voor een relatiegeschenk? Je kunt ook voor kleinere dingen jouw waardering tonen met een geschenk. Denk bijvoorbeeld aan een bezorger die al jaren vast jullie pakketjes bezorgt, een sollicitant waarvan je hoopt dat hij of zij zich bij het team gaat voegen of een schoonmaakploeg die al jaren jouw bedrijf komt poetsen. Een kleine blijk van waardering zal altijd hartelijk worden ontvangen en omdat je het zomaar doet is het ook altijd een leuke verrassing. Passende geschenken hiervoor zijn onder andere bedrukte gadgets, zoals waterflessen, USB-sticks, rugzakken, mutsen of picknickkleden.

Ben je nog op zoek naar de ideale relatiegeschenken voor jouw personeel of zakelijke relaties? Bij J van de Vrande kun je terecht voor zowel simpele geschenken als exclusieve cadeaus! ????

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×