Waarom goede bedrijfskleding zo belangrijk is

Ieder bedrijf heeft bedrijfskleding nodig, of het nu om een winkel of een klantenservice afdeling gaat of om een bouwbedrijf, de kleding is erg belangrijk voor de professionele uitstraling van een bedrijf. Het zorgt ervoor dat je herkenbaar bent als medewerker van een bedrijf en dat consumenten er vertrouwen in zullen hebben dat je weet waar je het over hebt. Als je zelf een winkel binnenloopt, verwacht je immers ook dat de medewerkers herkenbaar zijn, toch? Bedrijfskleding is belangrijk om een aantal redenen, die we in dit artikel bespreken!

1. Herkenbaarheid

Zoals we net al benoemden, is herkenbaarheid een van de belangrijkste redenen dat bedrijven bedrijfskleding aanschaffen. Als je ergens binnenloopt, wil je natuurlijk wel weten wie je aan kunt spreken als je hulp nodig hebt of vragen hebt. Bedrijfskleding zorgt ook voor meer zichtbaarheid voor je bedrijf. Als je de juiste uitstraling en kleuren kiest, past de kleding bij de identiteit van je bedrijf en zullen klanten het op een gegeven moment ook zonder logo herkennen. Dit kan ook erg nuttig zijn voor reclame uitingen.

2. Veiligheid

Uiteraard is bedrijfskleding in veel beroepen ook belangrijk voor de veiligheid en bescherming van de werknemers. Dit geld vooral voor degenen die in het veld werken, zoals timmermannen of monteurs. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over truien, shirts en broeken, maar ook over helmen, veiligheidsschoenen en eventueel veiligheidsbrillen. Bedrijfskleding dient aan bepaalde normen te voldoen op het gebied van veiligheid om bijvoorbeeld in fabrieken gebruikt te mogen worden. Vooral wanneer monteurs werkzaamheden uitvoeren zoals lassen, is het van belang dat de kleding die ze dragen voldoet aan de ISO 11611 (bescherming bij lassen en soortgelijke werkzaamheden) en EN ISO 11612 (bescherming tegen hitte en vlammen).

3. Eenheid binnen het bedrijf

Als alle werknemers binnen een bedrijf dezelfde kleding dragen, zorgt dit voor eenheid. De een draagt geen duurdere of luxere kleding dan de ander. Kijk bijvoorbeeld naar de politie of een sportteam: dankzij hun uniform zijn ze allemaal gelijk en vormen ze een echt team. De kleding draagt hiermee ook bij aan het teamgevoel en de collegialiteit.

4. Comfortabel op het werk

Herkenbaarheid en veiligheid zijn belangrijke pijlers voor goede werkkleding, maar comfort op het werk is minstens zo belangrijk. Jouw medewerkers lopen de hele dag in hun werkkleding rond, je wil natuurlijk niet dat ze daar aan het eind van de dag last van hebben. Bedrijfskleding moet kwaliteit en professionaliteit uitstralen, maar ook gewoon lekker zitten. Goede werkkleding zorgt voor meer comfort op het werk, ook omdat je werknemers aan het begin van de dag niet hoeven te bedenken welke kleding representatief genoeg is voor op het werk.

5. Loyale werknemers

Goede bedrijfskleding zorgt automatisch voor hardwerkende, loyale medewerkers. Kies je als bedrijf voor een simpel, niet al te comfortabel ‘kloffie van de zaak’, dan zullen je medewerkers zich hier waarschijnlijk ook naar gaan gedragen. Hoe comfortabeler jouw werknemers zich voelen op het werk, hoe meer ze zich zullen inzetten voor het bedrijf. Kies dus altijd voor kwalitatieve bedrijfskleding met verschillende opties en een hoog comfort!

6. Het is en blijft verplicht

Ten slotte is bedrijfskleding belangrijk omdat het simpelweg verplicht is. Dit geldt dan natuurlijk vooral voor branches waarin werknemers te maken krijgen met dingen zoals explosiegevaar, vuur of andere extreme omstandigheden. In andere gevallen kun jij als werkgever zelf bedrijfskleding verplicht stellen, bijvoorbeeld voor veiligheid of hygiëne, of omdat het deel uitmaakt van de marktstrategie.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×