Relatiegeschenken nodig dit jaar? Dit zijn de trends voor 2023!

We zijn nog niet eens op de helft van het jaar, maar de kans is groot dat veel bedrijven en ondernemers alweer bezig zijn met het vinden van geschikte relatiegeschenken voor klanten en zakenpartners. Het kan soms erg lastig zijn om creatief te blijven in het uitkiezen van de geschenken die je gaat geven. Je valt al snel terug op dingen als pennen en USB-sticks, of een speciale waterfles. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het budget dat jij als bedrijf hebt voor de geschenken. Wat zijn dit jaar nu goede relatiegeschenken om te geven? In deze blog gaan we het hebben over de trends van 2023 op het gebied van relatiegeschenken!

Vergeet de duurzaamheid niet

Vergeet in ieder geval niet de duurzaamheid in acht te nemen als je op zoek gaat naar geschikte relatiegeschenken. Bedrijven zijn hier namelijk erg veel mee bezig en het wordt wettelijk gezien natuurlijk ook steeds belangrijker. Aangezien plastic bekertjes op kantoor vanaf 2024 niet meer toegestaan zijn, stoppen veel bedrijven hier nu al mee. Geef ze als relatiegeschenk een mooi alternatief: mokken voor de werknemers. Deze kun je eenvoudig laten bedrukken met jouw logo of een mooie illustratie.

Laat zien dat je om de gezondheid van jouw partners geeft

Ben je van plan om rond Oudjaar relatiegeschenken te geven? Kijk dan of je met jouw geschenk aan kunt sluiten bij de goede voornemens van jouw klanten en zakelijke partners. Denk bijvoorbeeld aan iets dat ze helpt om meer water te drinken, zoals een bidon of een duurzame waterfles. Dit is een cadeau dat al jaren erg populair is als relatiegeschenk en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. Daarnaast is het een mooie manier om je partner ook te helpen verduurzamen. Wie heeft er nog wegwerpbekers nodig als je een chique aluminium drinkfles hebt waar ook warme dranken in kunnen?

Thuiswerken is voortaan heel normaal

Sinds de coronatijd is thuiswerken natuurlijk geen taboe meer. Sterker nog: een hoop bedrijven hebben nu de standaard van hybride werken: deels op kantoor en deels vanuit huis. Een relatiegeschenk voor de thuiswerkplek is nu dus super actueel en modern. En eerlijk is eerlijk: het is weer eens wat anders. Draadloze opladers, gepersonaliseerde bureaubladplanners met het logo van je bedrijf erop of een leuke, opvallende muismat, je kunt van alles verzinnen. Een groot voordeel aan een relatiegeschenk voor de thuiswerkplek is dat jouw zakenpartner ook thuis aan jouw merk wordt herinnerd en het zelfs deel integreert in zijn of haar interieur!

Geschenken voor het personeel

Relatiegeschenken zijn al lang niet meer alleen voor zakelijke partners en klanten. Jouw medewerkers verdienen natuurlijk ook wel een extraatje op zijn tijd. Dit hoeven niet altijd grote cadeaus te zijn, vaak vinden medewerkers een kaart met een lieve tekst en bijvoorbeeld en tegoedbon al heel leuk. Het gaat vooral om het idee en om het tonen van waardering richting je personeel. Wil je graag meer gaan doen aan je employer branding? Met behulp van een gaaf geschenk kun jij jouw werknemers enthousiast maken om ambassadeurs te worden voor jouw bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn kledingstukken met een leuke tekst of een leuk beeldmerk dat met jouw bedrijf te maken heeft of misschien zelfs grappige sokken!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×