Is goed passende werkkleding voor vrouwen lastig te vinden?

Klus jij als vrouw wel eens in je vrije tijd of ben je professioneel klusvrouw? Dan ben je vast al wel eens naar een bouwmarkt gegaan voor kluskleding. Maar of je dan ook geschikte kleding hebt kunnen vinden, is nog maar de vraag. Uit een onderzoek van blogger en expert op het gebied van werkkleding Aileen Out blijkt er namelijk amper aanbod te zijn op het gebied van kluskleding voor vrouwen in de grote bouwmarkten in Nederland.

Werkkleding voor vrouwen bij de bouwmarkt

Als je bij bouwmarkten in Nederland op zoek gaat naar kluskleding of werkkleding voor vrouwen, zul je niet veel vinden. Ga je op hun websites kijken, dan zal het je opvallen dat je bij kluskleding alleen kunt kiezen uit herenmaten en kindermaten, en in sommige gevallen uniseks kleding. Het probleem met de uniseks kleding, is dat deze bij vrouwen vaak niet helemaal goed past. Hierdoor moeten vrouwen bijvoorbeeld mouwen of broekspijpen oprollen. Dit is voor de veiligheid natuurlijk niet positief!

Komt dit dan omdat er geen vraag is naar kluskleding voor vrouwen? Nee, uit het onderzoek van Aileen blijkt dat die vraag er weldegelijk is. De aanleiding voor haar onderzoek was zelfs een tweet waarin een vrouw aan de bouwmarkten Praxis, Gamma, Karwei en Hornbach vroeg waarom hun werkkleding alleen in heren- en kindermaten beschikbaar is. Uit reacties op haar onderzoek blijkt ook dat er genoeg vrouwen zijn die graag kluskleding zouden willen in hun maat. Hoe komt het dan dat er nog steeds amper aanbod is voor vrouwen op dit gebied?

Hoe zit het met het aanbod bij gespecialiseerde leveranciers?

Gelukkig vinden we in het aanbod van werkkleding leveranciers zoals BP en Fristads wel een groot deel van de kleding ook in vrouwenmaten. Dat is natuurlijk super, maar het probleem is dat particulieren niet zo makkelijk bij een specialist terechtkomen. Voor vrouwen die voor de hobby klussen is een bouwmarkt uiteraard wat toegankelijker, alleen die hebben helaas over het algemeen geen aanbod in werkkleding voor vrouwen. Het probleem is ook dat vrouwen vaak niet weten dat specialisten wél kluskleding in vrouwenmaten aanbieden. De marketing van deze bedrijven is immers vooral B2B gericht, waardoor consumenten hier niet veel van meekrijgen.

Steeds meer aandacht voor vrouwen in de bouw

Dat het in deze tijd nog zo lastig is om goede werkkleding te vinden voor vrouwen die voor de hobby klussen, is natuurlijk best bizar. Gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor vrouwen in de bouwsector. Dit zagen we onder andere bij de BouwBeurs begin februari, waar voor het eerst een Ladies Lunch werd georganiseerd. Tijdens deze lunch komen vrouwen uit de bouw- en installatiesector bij elkaar om hun kennis en ervaringen te delen als vrouw in de bouw. Laten we hopen dat dit uiteindelijk ook invloed heeft op het aanbod van kluskleding voor de vrouwelijke hobbyklusser!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×