Hoort een sport-bh bij werkkleding?

Men associeert een sport-bh voornamelijk met sportkleding en sportieve activiteiten, maar zou het dan ook niet als vast onderdeel van de werkkleding gezien moeten worden als vrouwen fysiek werk verrichten? Denk bijvoorbeeld aan het werk in de bouw, zorg of in de horeca. Een sport-bh kan dan extra ondersteuning bieden en voorkomen dat vrouwen last krijgen van pijnlijke borsten en andere ongemakken. Daarom wordt ook aangeraden aan vrouwen die dit soort werkzaamheden verrichten om altijd een goede sport-bh te dragen tijdens het werk. In dit artikel gaan we verder in op het belang van een sport-bh als onderdeel van je werkkleding!

Een sport-bh is ook geschikt als werkkleding

Sport-bh’s zijn vandaag de dag zeker geschikt voor meer dan alleen sporten. Dat is ook de reden dat er voortaan zoveel soorten en modellen sport-bh’s te krijgen zijn. Ze zijn allemaal weer geschikt voor andere bezigheden en gelegenheden. Het doel van een sport-bh is om tegen te gaan dat je borsten alle kanten op bewegen, maar dat gebeurt natuurlijk wel in meer situaties dan alleen tijdens het sporten. Vooral als je wat grotere borsten hebt, is het in sommige situaties wel prettig om een bh aan te hebben die de borsten wat meer ondersteunt. Er zijn genoeg beroepen waarbij een sport-bh dus geen overbodige luxe is als onderdeel van de werkkleding, bijvoorbeeld als je vaak moet bukken of veel moet lopen voor je werk.

Verschillende soorten sport-bh’s

Welke soort sport-bh je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel ondersteuning je borsten nodig hebben. Dit hangt dan weer af van jouw cupmaat en de werkzaamheden die je verricht. Er zijn een aantal niveaus van ondersteuning waar je uit kunt kiezen:

  • Support level 1 – Low: Dit is het laagste niveau van ondersteuning, waaronder vooral sporttopjes vallen die bedoeld zijn voor sporten waarbij weinig ondersteuning nodig is. Denk bijvoorbeeld aan yoga, pilates en wandelen. Deze topjes bieden dus weinig steun en zijn eigenlijk enkel geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat.
  • Support level 2 – Medium: Onder deze categorie vallen lichtgewicht sport-bh’s die prima ondersteuning bieden aan de borsten en ook nog steeds erg comfortabel zijn. Deze sport-bh’s kun je dragen bij sporten met een lage tot een middelmatige impact op je borsten. Hiermee bedoelen we sporten zoals wielrennen, fitness en skiën.
  • Support level 3 – High: Deze categorie is geschikt voor de fanatieke sporter. Deze bh’s zijn namelijk echt ontworpen voor de actievere sporten die meer impact hebben op de borsten. Sporten zoals paardrijden, tennis, hockey en hardlopen. Sport-bh’s in deze categorie zijn gemaakt van niet-elastische stevige stof.
  • Support level 4 – Extreme: De sport-bh’s uit deze categorie bieden de hoogst mogelijke bescherming en ondersteuning aan de borsten. In deze bh’s zullen je borsten amper tot niet bewegen, wat ideaal is als je nog wat extra ondersteuning wil of als je een erg actieve sporter bent.

Tips voor het passen van sport-bh’s

Het is heel belangrijk dat een sport-bh goed past. Is dit niet het geval, dan kan hij geen optimale ondersteuning bieden. Zorg daarom altijd dat je de juiste maat kiest als je een sport-bh gaat kopen. Hieronder geven we je een aantal tips voor het passen van een sport-bh, zodat je zeker weet dat je voor de juiste maat kiest:

  • Strak is niet erg: Schrik niet als de sport-bh erg strak zit, dit is de bedoeling. Je zult waarschijnlijk even moeten wennen aan de pasvorm. Het komt wel eens voor dat vrouwen het gevoel hebben dat de bh hun borsten samendrukt en dat ze daardoor een te grote maat kiezen. Dat is natuurlijk niet handig, want dan biedt de bh geen optimale ondersteuning meer. Het is echter ook niet de bedoeling dat je een te kleine sport-bh koopt. Voel je dat de bh gaat knellen of krijg je pijn aan je borsten? Dan is de bh te klein!
  • De sport-bh vastmaken: Maak de sport-bh bij het passen altijd vast op het laatste haakje. De stof van de bh rekt na verloop van tijd namelijk wat uit. Als je de bh past op het laatste haakje, kun je hem later altijd nog wat strakker doen als de stof uitrekt. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat de sport-bh uiteindelijk te groot is omdat de stof uit is gerekt.
  • Kijken of de bh schuift: Check altijd even of de sport-bh naar boven schuift als je jouw armen boven je hoofd tilt. Gebeurt dit, dan betekent dit dat je een kleinere omvangmaat nodig hebt. Als de cup wel goed zit, moet je bij een kleinere omvangmaat 1 cup groter kiezen.
  • Test de bh: Spring en ren een beetje op en neer bij het testen van een sport-bh. Zo merk je meteen of de bh wel of niet genoeg ondersteuning biedt aan je borsten. De bedoeling is dat de sport-bh comfortabel strak zit en niet schuift!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×