Goede bedrijfskleding in de zorg: wat zijn de eisen?

Als zorginstelling ben je, net als veel andere organisaties, verplicht bedrijfskleding te verstrekken aan jouw personeel. Maar bedrijfskleding in de zorg moet aan heel andere eisen voldoen dan de werkkleding in andere branches. De kleding moet uiteraard artsen, verpleegsters en andere hulpverleners niet belemmeren in hun werk. Daarnaast is hygiëne natuurlijk enorm belangrijk in de zorg. Maar waar moet de werkkleding in de zorg nu eigenlijk allemaal aan voldoen? Dat gaan we je vertellen!

Vrij kunnen bewegen is belangrijk

Wat voor functie je ook bekleed in de zorg, je bent de hele dag bezig en zit nooit stil. Jouw kleding moet je dus een hoop bewegingsvrijheid bieden. De bedrijfskleding voor personeel in de zorg moet dus comfortabel zijn en niet te strak, zodat het hulpverleners niet belemmert in het werk dat ze dagelijks doen. Wat vooral belangrijk is, is dat de kleding genoeg ruimte biedt bij de schouders en de oksels. Daarom is het niet altijd verstandig om voor standaardmaten te gaan, maar kan het ook juist goed zijn om de kleding aan te laten meten voor al het personeel. Uiteraard letten wij hier als professionele leverancier voor bedrijfskleding in de zorg goed op bij het opnemen van de maten.

Uitstraling en sfeer

In de zorg is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de verschillende functies goed te onderscheiden zijn aan de kleding die het personeel draagt. Het is bijvoorbeeld wel zo handig voor mensen die in het ziekenhuis verblijven om het verschil te zien tussen een arts of specialist en een verpleegster of verpleger. Dit heeft ook erg te maken met het vertrouwen dat mensen in het personeel en de expertise van de artsen hebben. Ten slotte is het dan uiteraard makkelijker voor mensen om hun vragen aan de juiste persoon te kunnen richten. Naast de herkenbaarheid gaan veel zorginstellingen steeds meer kijken naar manieren om de sfeer in het ziekenhuis wat luchtiger te houden. Niemand vindt het fijn om in het ziekenhuis te moeten verblijven, daarom is de uitstraling van het personeel erg belangrijk. Er wordt steeds vaker gekozen voor werkkleding met een fijne en open uitstraling.

Eisen op het gebied van hygiëne

Bedrijfskleding in de zorg moet op hoge temperaturen gewassen kunnen worden, in verband met de eisen op het gebied van hygiëne. De kleding moet minimaal op een temperatuur van 60 graden kunnen worden gewassen of op een temperatuur van 40 tot 60 graden en gedroogd in een droogtrommel. Daarnaast is het belangrijk dat de onderarmen onbedekt blijven, dat de kleding niet glad of pluizend is, dat de kleding niet loshangt, dat je lichaam voldoende bedekt is en dat de kleding bij voorkeur een lichte kleur heeft.

De juiste bedrijfskleding vinden voor jouw personeel in de zorg!

Het vinden van de juiste bedrijfskleding voor jouw personeel in de zorg is dus niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Mocht je twijfelen wat de beste keuze is voor de zorginstelling, neem dan gerust eens contact met ons op. Wij denken graag met je mee! ?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×