Formele kleding op de werkvloer maakt plaats voor ‘Office Punk’

Generatie Z begint langzamerhand de arbeidsmarkt te betreden, wat een hoop veranderingen met zich meebrengt. De meeste onderzoeken die naar deze generatie zijn gedaan tot nu toe, zijn gericht op de werkethiek en wat werkgevers moeten doen om Generatie Z binnen te krijgen. Maar over de modieuze veranderingen die deze generatie met zich meebrengt, is nog niet veel onderzocht of gezegd. Gen Z heeft veel veranderd op de arbeidsmarkt en op de werkvloer en dit stopt niet bij hun zakelijke outfits. Ze hebben zelfs een nieuwe stijl op de werkvloer geïntroduceerd, genaamd ‘Office Punk’!

Office Punk: reactie op de vele crises

Deze trend heeft nog geen officiële ‘internetnaam’ en dus ook nog geen eigen hashtag op social media, maar dat zal vast niet lang meer duren. Toch komen we de stijl al veel tegen op alle social media kanalen. Sterker nog, dit is de manier waarop de trend verspreid wordt over de wereld. De stijl is geboren op de catwalk, maar wordt momenteel groot gemaakt door de jonge generatie. De punk en grunge elementen, die uiteraard sterk naar voren komen in deze trend, zijn niet voor niets hip onder deze generatie. Rebelse subculturen komen terug in de mainstream cultuur door de vele crises die deze generatie nu al moet doorstaan.

Weg met traditionele werkkleding

Zoals we dat wel gewend zijn van Gen Z, rebelleert de generatie met de komst van Office Punk tegen de traditionele werkkleding. De kenmerken van klassieke kantooroutfits worden niet helemaal losgelaten, maar komen wel op een andere manier terug binnen deze trend. Oxford overhemden en stropdassen zijn binnen de bedrijfskleding voor heren niet langer een must, maar zijn nog wel erg populair omdat ze toch goed binnen de Office Punk look passen. Net als de punkbeweging in de jaren 70 stimuleert Office Punk de doe-het-zelf mentaliteit en verwerpt de conventionele kantoorkleding waar we ons vandaag de dag nog steeds aan vastklampen.

Combinatie van formele kleding en punk elementen

Office Punk combineert de kenmerken van de traditionele werkkleding voor heren en dames met stoere punk elementen. De belangrijkste elementen van de stijl zijn toch kledingstukken die op kantoren dagelijks worden gedragen. Denk bijvoorbeeld aan stropdassen, blazers, kokerrokken, plooibroeken en button-downs. Deze kledingstukken worden herontdekt, onder andere met andere materialen of in combinatie met tegenstrijdige accessoires of andere kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan getailleerde broeken, maar dan van hoogglanzend leer of unieke tops in krijtstreepstoffen. Het motto van Office Punk is om de regels uit het raam te gooien en rebels te zijn met jouw kledingkeuze op kantoor.

Wat vind jij van deze nieuwe kijk op werkkleding? 😉

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×