De voordelen van kleding laten bedrukken als bedrijf

Bedrijven kiezen steeds er vaker voor om kleding te laten bedrukken met hun bedrijfsnaam of logo. Logisch natuurlijk, want het is een makkelijke manier om meer bekendheid en zichtbaarheid te creëren voor een merk of bedrijf. Dat geldt niet alleen voor bedrijfskleding voor je werknemers, maar ook voor promotionele kleding of merchandise. Kleding laten bedrukken voor je bedrijf heeft verschillende voordelen, die we in dit artikel voor je op een rij zetten!

1. Bedrijfskleding is gunstig voor de belasting

Als je promotionele bedrijfskleding aanschaft, kun je dit als fiscale aftrekpost opgeven. Hier zijn echter wel wat voorwaarden aan verbonden waar je rekening mee moet houden. De kleding is alleen BTW aftrekbaar als het bedrijfslogo dat je erop laat drukken een minimale afmeting heeft van 70 vierkante centimeter. Het logo mag wel opgesplitst worden in meerdere delen die samen minimaal 70 vierkante centimeter groot zijn.

2. Een subtiele vorm van reclame

Bedrijfskleding of merchandise is een subtiele vorm van reclame. Jouw personeel en andere betrokkenen bij het bedrijf lopen immers rond in kleding met jouw bedrijfslogo erop. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf eerder herkend wordt door mensen, zelfs onbewust. De kleding wordt niet alleen op de werkvloer gedragen, maar ook onderweg naar het werk of wanneer medewerkers nog even boodschappen moeten doen na het werk of iets dergelijks. Dan maken ze toch stiekem een beetje reclame voor het bedrijf!

3. Eenduidigheid binnen het bedrijf en herkenbaarheid naar de buitenwereld

Naar de buitenwereld toe zorgt bedrukte werkkleding voor herkenbaarheid. Hoe vaker jouw logo voorbij komt bij consumenten, hoe sneller ze het de volgende keer zullen herkennen. Daarnaast geeft het jouw personeel een professionele en representatieve uitstraling. Maar de uniforme kleding heeft ook intern een voordeel voor jouw organisatie. Het zorgt namelijk voor eenduidigheid en heeft een positieve invloed op de relatie tussen de organisatie en de medewerkers en de relatie tussen werknemers onderling. Eenduidigheid brengt vertrouwen en meer gelijkheid.

Wat heb je nodig om kleding te bedrukken?

Zoals je leest heeft bedrijfskleding bedrukken dus veel voordelen voor een organisatie. Als je graag jouw logo op werkkleding wil laten drukken, zal je als eerste een ontwerp moeten maken voor op de kleding. Dit kan alleen het logo van het bedrijf zijn, maar je kunt er ook nog een slogan in verwerken, of zelfs een ander beeldmerk dat je veel gebruikt voor je bedrijf. Het kan eigenlijk van alles zijn, als het maar herkenbaar is en makkelijk te koppelen is aan je bedrijf. Vaak is het ook mogelijk om het bedrijf waar je de kleding laat drukken een ontwerp voor je te maken. In dat geval hoef je alleen maar de elementen en kleuren aan te leveren die je erin terug wil zien. De rest wordt allemaal voor je opgepakt!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×