Kerst is de tijd van bezinning

Kerst is de tijd van bezinning. Wij gaan voor groen!

Aangespoord door nieuwe collecties van enkele leveranciers zijn we verder gaan spitten in de ‘groene’ processen van al onze leveranciers. We hebben onze leveranciers benaderd, enkele hebben we op dit moment al gesproken, de rest volgt begin volgend jaar. Zij leggen ons meer uit over de eigen duurzaamheidsbeloften, over hoe  ‘groene’ kleding tot stand komt en wat de drijfveren zijn om over te gaan op ‘groen’.

Verder willen we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn bij het recyclen van oude bedrijfskleding. Welke samenwerkingen kunnen we bijvoorbeeld aangaan met andere bedrijven. Dit allemaal zodat oude bedrijfskleding niet zomaar weggegooid wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan het verzamelen van je versleten bedrijfskleding om daarvan weer een custom-made relatiegeschenk te maken.

Want kijk maar eens wat voor impact bijvoorbeeld jouw jeans heeft op ons milieu!

  • In één spijkerbroek tot 10000 liter water verborgen zit? Dit staat gelijk aan 200 dagen douchen.
  • Er wel 32 kg CO2 vrijkomt bij het produceren van een jeans? Dit staat gelijk aan 150 kilometer autorijden.
  • De 16 grootste zeeschepen die producten (waaronder spijkerbroeken) vervoeren stoten evenveel zwavel uit als alle auto’s in de wereld bij elkaar.
  • Bij het verbouwen van katoen schadelijke stoffen zoals kunstmest en pesticiden worden gebruikt? Dit is erg schadelijk voor de natuur.
  • 2,5% van alle beschikbare landbouwgrond gebruikt wordt voor het verbouwen van katoen? Dit is een oppervlakte dat gelijk staat aan 10 keer Nederland.

En dat te bedenken dat we onze spijkerbroeken (en ook alle andere kleding) vaak weggooien voordat ze echt versleten zijn. Over het algemeen wordt bedrijfskleding wel pas vervangen als deze ook echt versleten is.

Het staat nog in de kinderschoenen, maar wij hebben het doel om in 2021 een stuk duurzamer om te gaan met de verwerking van bedrijfskleding!

Samen hierover sparren? Graag, de koffie staat klaar!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×