Bedrijfskleding wassen: dat doe je zo!

Bedrijfskleding wassen

Om jouw bedrijfskleding zolang mogelijk mooi te houden hebben wij een aantal goede was tips op een rij gezet!

Eerst wassen

Wij adviseren om de bedrijfskleding eerst een keer te wassen voordat deze gedragen wordt. Was de kleding op een kort programma op lage temperatuur om zo de laatste verfwassing eruit te krijgen.

Was de kleding binnenstebuiten voor een beter kleurbehoud en om de transferemblemen mooi te houden.

Gebruik geen wasverzachter

Het gebruik van wasverzachter is niet goed voor de kleding en ook niet voor de emblemen op de kleding.

Wij adviseren om de kleding binnenstebuiten te wassen met wasmiddel en natuurazijn i.p.v. wasverzachter. Je ruikt hier niks van en het brengt ook geen schade aan de emblemen op je kleding toe.

De voordelen van wassen met azijn: azijn verwijdert kalk uit het water. Kalkvrij water zorgt voor zachtere kleding. Daarnaast gaat het verkleuring tegen, is het goedkoper dan wasverzachter, is het beter voor het milieu, maakt het de kleding minder statisch.

Doe kleding met emblemen niet in de droger

Wanneer je kleding in de droger doet, zeker wanneer je voor kastdroog kiest, loop je de kans dat het embleem sneller krimpt ten opzichte van de kleding.

Wij adviseren om kleding sowieso niet in de droger te doen (ongeacht wat het waslabel aangeeft). Krimpen voorkom je namelijk door het niet in de droger te doen. Daarnaast gaat kleding gaat sowieso langer mee wanneer ze niet in de droger gaan. Wanneer dit niet anders kan gebruik dan in ieder geval de laagste temperatuur (strijkdroog).

Strijken

Je kunt bedrukte kleding strijken, maar strijk niet direct over de bedrukking heen. Wil je het gedeelte (waar de bedrukking is aangebracht) toch strijken, strijk het dan met een bakpapiertje er tussen of strijk aan de binnenkant van het kledingstuk.

Veel/weinig strijken valt/ of staat met hoe vol de wasmachine zit en hoelang alles erin blijft zitten nadat de machine klaar is. Haal na het wassen de kleding direct uit de machine, klop het goed uit en hang het netjes op een hanger om te laten drogen (of doe het in de droger als het niet anders kan).

Verder

Is het belangrijk dat je de kleding op de juiste manier wast. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat levensduur van de kleding flink verkort wordt. Om de kleding mooi te houden is het belangrijk om de was instructies te bestuderen die op het was label geprint staan.

Hieronder worden alle was instructies uitgelegd:

Was tips

Bij iedere bestelling doen wij een kaartje met daarop bovenstaande was instructies uitgelegd.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×